Proiect HOTARARE privind modificarea pct. 42 din anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 33/2018 privind stabilirea contraventiilor care intra sub incidenta Legii prevenirii nr. 270/2017, precum si a modelului planului de remediere – publicat in data de 27 august 2018

Proiectul prevede introducerea contraventiilor referitoare la nerespectarea termenelor prevazute de lege de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic sub prevederile Legii prevenirii nr. 270/2017.

Astfel, operatorii economici care nu s-au dotat inca cu aparate de marcat electronice fiscale nu vor fi sanctionati direct cu amenda, amenzile putand fi aplicate abia dupa un avertisment si intocmirea unui plan de remediere cu un nou termen de conformare. Organele fiscale de control vor analiza situatia fiecarui contribuabil in parte, iar daca acesta nu a fost dotat cu aparate de marcat cu jurnal electronic, vor aplica avertismentul si vor stabili un termen pentru dotarea corespunzatoare de maximum 90 de zile, in functie de constatari.

7 septembrie 2018