ORDONANTA DE URGENTA Nr. 81 din 13 septembrie 2018 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

Prin aceasta Ordonanta se aduc completarile necesare cu privire la veniturile luate in calcul pentru determinarea indemnizatiei pentru crestere copil.

In forma Ordonantei 111/2010 de pana la aceste modificari, la veniturile luate in calcul erau mentionate doar cele din activitati independente. In consecinta, avand in vedere modificarile aduse Codului fiscal incepand cu 23 martie 2018, si anume, excluderea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala din categoria celor independente, veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala incepand cu 23 martie 2018, nu faceau obiectul prezentei Ordonante.

In urma completarilor aduse, prin adaugarea categoriei de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, indemnizatia pentru cresterea copilului nu mai este afectata prin neluarea in calcul a acestor venituri.

Diferentele de sume rezultate din necorelarea prevederilor OUG 111/2010 cu cele din Codul fiscal pot fi solicitate de persoanele indreptatite in acest sens.

24 septembrie 2018