ORDIN Nr. 1.876/C din 6 iulie 2017 pentru aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european – EUID al profesionistilor inregistrati in registrul comertului si a modelului certificatului de inregistrare in registrul comertului

Incepand cu data de 7 iulie 2017, potrivit Legii nr. 152/2015 persoanele fizice sau juridice inregistrate in Registrul Comertului vor putea fi identificate prin intermediul identificatorului unic la nivel european – EUID. Acesta va include elementul de identificare al Romaniei, elementul de identificare al registrului national, numarul persoanei din registrul respectiv si alte elemente necesare pentru a elimina erorile de identificare.

Sistemul de interconectare a registrelor comertului din statele membre ale Uniunii Europene va permite, cu titlu gratuit, schimbul de informatii si documente intre registrele comertului din statele membre ale Uniunii Europene. Codul unic de identificare (EUID) va permite contribuabililor sa fie identificati in sistemul de interconectare a registrelor comertului din statele membre ale UE.

17 iulie 2017